falken

Suverénne víťazstvo tímu Falken Motorsports na vrchole sezóny Nürburgring Endurance Series (NLS)! Joel Eriksson a Sven Müller oslavujú svoje premiérové víťazstvo v Porsche 911 GT3 R s číslom 3. Tim Heinemann a Alessio Picariello skončili na 7. mieste.

Základom úspechu oboch Porsche 911 GT3 R bola dobrá kvalifikácia na 6-hodinové preteky. Joel Eriksson, ktorý jazdil svoje prvé preteky na Nordschleife v GT3, a Sven Müller (#3) skončili ôsmi s časom 7:54,334. Za nimi sa umiestnili debutanti na okruhu Falken Tim Heinemann a Alessio Picariello (#4), ktorí potrebovali čas 7:54,812 na zajazdenie 24,358-kilometrovej kombinácie šprintového okruhu Nürburgring a Nordschleife.

Šesťhodinové preteky sa začali búrlivým štartom, ktorý nadchol množstvo fanúšikov v okolí “zeleného pekla”. Duo Falken sa prebojovalo z miesta na miesto do kvalifikácie, po 45 minútach Heinemann / Picariello (#4) prvýkrát viedli pred dvojicou Eriksson / Müller (#3).

V priebehu pretekov si musel #4 odpykať trest “stop and go” za porušenie pravidiel počas štartu, ale #3 neustále zvyšoval svoj náskok vďaka vynikajúcemu výkonu pneumatík Falken.

Po šiestich hodinách pretekov Joel Eriksson a Sven Müller dosiahli pôsobivý čas 1:14,562 a priniesli tímu Falken Motorsports dlho očakávané víťazstvo – prvé od roku 2018 a celkovo štvrté v NLS.

Ďalšími pretekmi pre Falken Motorsports bude 12 hodín Nürburgringu 9. – 11. septembra 2022, ktoré budú ďalším vrcholom sezóny Nürburgring Endurance Series.

Predchádzajúci článokContiRe. Tex – pneumatika z recyklovaného plastu?
Ďalší článokDostal som defekt, čo mám robiť? Ako opraviť prepichnutie?