Falken skončil na stupňoch víťazov v druhom kole seriálu vytrvalostných pretekov na Nürburgringu.

Len deň po celkovom víťazstve vo vytrvalostných pretekoch Nürburgring Endurance Series (NLS) môže Falken Motorsports oslavovať ďalšie pódiové umiestnenie s vozidlom Porsche 911 GT3 R: Tim Heinemann a Joel Eriksson obsadili tretie miesto v 63. ročníku vytrvalostných pretekov ADAC Reinoldus Endurance Race, druhých pretekoch sezóny NLS. Aj bratské vozidlo Alessia Picariella a Martina Raggingera bolo až do poslednej hodiny pretekov na dosah pódiového umiestnenia, ale muselo predčasne odstúpiť.

V dopoludňajšej kvalifikácii nadviazal tím Falken Motorsport na svoj silný výkon z predchádzajúceho dňa, keď Nico Menzel a Joel Eriksson oslavovali celkové víťazstvo. Heinemann/Eriksson štartovali do druhého kola sezóny Nürburgring Endurance Series z tretieho miesta na vozidle Porsche 911 GT3 R s číslom 4, zatiaľ čo dvojica Picariello/Ragginger štartovala do pretekov zo šiesteho miesta na vozidle s číslom 3.

Počas celých pretekov, ktoré opäť trvali štyri hodiny, všetci štyria jazdci Falken bojovali na trati v tesných súbojoch vrátane početných výmen pozícií a vedenia. V jarných podmienkach fungovali slickové pneumatiky Falken rovnako bezchybne ako v predchádzajúci deň, pričom obe Porsche Falken patrili po väčšinu pretekov medzi najrýchlejšie vozidlá na legendárnej Nordschleife.

Zdroj: Falken

Hoci vozidlám Tima Heinemanna a Joela Erikssona bolo nakoniec odopreté ďalšie celkové víťazstvo, podarilo sa im skončiť na treťom mieste na stupňoch víťazov. Ich tímoví kolegovia Martin Ragginger a Alessio Picariello, ktorí mali smolu už v sobotu, mali tiež veľkú šancu na popredné umiestnenie. Defekt v poslednej hodine pretekov však dvojicu vrátil späť. Tím sa rozhodol predčasne stiahnuť Porsche, aby sa vyhol väčším škodám.

Po úvodnom víkende seriálu vytrvalostných pretekov na Nürburgringu je Falken Motorsports jedným z tohtoročných favoritov. Dve vozidlá Porsche 911 GT3 R sa počas celej doby pohybovali na čele pretekov, ktoré zničili len nešťastné kolízie. Falken Motorsports sa na legendárnu Nordschleife vráti budúci víkend, aby získal ďalšie skúsenosti. V rámci kvalifikačných pretekov ADAC 24 hodín sú opäť na programe dvoje štvorhodinové preteky v rámci prípravy na ADAC Ravenol 24 hodín Nürburgring (30. mája – 2. júna).

Pneumatiky Falken dokazujú svoju hodnotu nielen na pretekárskej trati, ale aj na bežných cestách.

Vyberte si z našej ponuky letných pneumatík Falken.

Predchádzajúci článokPneumatiky Nexen N’Fera Sport pre najnovší Mercedes triedy E
Ďalší článokViete, ako skladovať pneumatiky, aby ste predĺžili ich životnosť?